Politic, Stiri

Un SENATOR a redactat o propunere legislativă plină de GREȘELI GRAMATICALE

Senatoarea PNL Vasilica Steliana Miron a iniţiat o propunere legislativă prin care declară că doreşte să dea „o palmă” cesionarilor de creanţe care îi execută pe datornicii băncilor, aceasta redactând o expunere de motive cu numeroase greşeli gramaticale, notează Mediafax.

steliana_miron_55194800

Iniţiativa legislativă propune impozitarea cu 85% a oricărui venit încasat prin executarea silită a cesiunilor de creanţe bancare. Atât iniţiativa cât şi expunerea de motive sunt însuşite şi semnate de Vasilica Ştefana Miron şi de alţi colegi de partid sau de grup, printre care  Cătălin Boboc, preşedinte al Comisiei juridice a Senatului, Marian Burlea, vicepreşedinte al Comisie pentru învăţământ, Tudor Barbu și Mihaela Popa.

Vasilica Miron îşi redactează expunerea de motive folosind uneori un limbaj dramatic, alteori unul familiar, ambele neadecvate într-un astfel de document.

Textul conţine, de asemenea, pleonasme – „în opinia mea, eu consider”, „în speţă, în cazul de faţă”, cuvinte greşit ortografiate – „îngenucheze”, „acelaşi condiţii” şi cacofonii: „Banca nu este o societate filantropică ci (sic) este un partener de afaceri. Dacă partenerul de afaceri pierde în urma unei afaceri făcute împreună, asta (sic) nu înseamnă că celălalt (sic) trebuie să îl condamne la «sărăcie veşnică». În opinia mea, eu consider (sic) că atât banca cât şi debitorul au obligaţia să ajungă la înţelegeri rezonabile pentru amândoi, nefiind condiţii normale ci din contra mai mult decât excepţionale (sic). De aceea, consider mai mult decât oportun la o perioadă de criză excepţională să luăm măsuri excepţionale şi asta (sic) în favoarea tuturor partenerilor serioşi şi nu în beneficiul profitorilor, în speţă, în cazul de faţă (sic), a cesionarilor de creanţe care nu fac altceva astăzi decât să îngenucheze (sic) aproape o treime din familiile românilor. Legislaţia este net favorabilă acestor firme, acestor instituţii nebancare care funcţionează practic în acelaşi (sic) condiţii ca şi societăţile comerciale, plătind un impozit doar de 16%”.

blank