Un român, care a cerșit în Nisa, a reușit să imobilizeze un hoț și să recupereze telefonul mobil pe care acesta îl furase de la o femeie.
 
Jojo s-a făcut remarcat pentru prima dată în Franţa anul trecut, în luna octombrie, când, deşi nu avea un adăpost, şi-a donat toţi banii strânşi, 150 de euro, persoanelor afectate de puternicele inundaţii care au făcut ravagii în sudul ţării.

Un român care trăia de 4 ani în Nisa, fără să aibă un adăpost. ziua vindea reviste și supraviețuia cu micile comisioane pe care le punea deoparte. Gestul său de a-și dona toate economiile i-au adus însă, deodată, notorietatea. Autoritățile i-au promis și un loc de muncă, pe care l-a primit în decembrie.

Acum, Jojo a ajuns din nou în centrul atenției, după ce a ajutat o femeie să-și recupereze telefonul furat de un hoţ de buzunare. Ziarul francez Nice-Matin a relatat pe larg întâmplarea, alocând o pagină acestui subiect, notează Radio-Monaco, publicând și o fotografie cu pagina de ziar.

Jojo a fost lovit de hoţ, dar nu s-a lăsat până nu a recuperat telefonul femeii

Citeste si...
Ludovic Orban, îngheţarea indemnizaţiilor celor care ocupă funcţii de demnitate publică

Prescilla Vialle, victima, este o tânără mamă, care tocmai ieșise dintr-un supermarket, cu fiica ei de opt luni în brațe. Femeia încerca să-și liniștească fetița, fiind încărcată și cu pungile de cumpărături. Nu a simțit când cineva i-a băgat mâna în buzunar și i-a furat telefonul.

A auzit aproape imediat un strigât: „Doamnă, doamnă, telefonul”. Ea spune că nu a înțeles inițial, dar a văzut apoi un bărbat „care alerga și striga către trecători «Ajutați-mă să-l prind, este un hoț»”. Jojo l-a prins din urmă pe hoţ şi a recuperat telefonul, însă a fost lovit în timpul incidentului.

I-a returnat telefonul femeii și a plecat mai departe. „Au venit oameni și mi-au spus: «cel care v-a ajutat este Jojo, știți, bărbatul fără adăpost…»”, a mai povestit femeia. După aceea, tânăra a citit toate articolele despre frumoasa poveste a acestui bărbat şi a ţinut să-i mulţumească.

„Este o persoană minunată! A trebuit să-i mulțumesc. El este un erou”, a spus Prescilla Vialle.

„Am făcut exact ceea ce fac oamenii care au curaj…”, a transmis Jojo pentru publicaţia locală.