Primarul comunei Corni, din județul Botoșani, este în stare critică, la spital, cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, după ce cazanul de țuică din curtea casei a explodat și l-a stopit cu lichid fierbinte. Medicii caută soluții pentru transferul bărbatului într-un centru de mari arși.

Primarul comunei Corni din județul Botoșani, Dorel Dorneanu, a ajuns, vineri seara, în stare foarte gravă la spital, cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, după ce a fost implicat într-un incident casnic.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani se afla în curtea casei lângă un cazan pentru prepararea țuicii, iar la un moment dat, lichidul din cazan s-a autoaprins și cazanul a explodat.

Starea lui Dorneanu este extrem de gravă, iar medicii de la Botoșani au cerut transferul către un centru destinat marilor arși.

Citeste si...  Primarul Robert Negoiță a declarat luni, înainte de CEx, că nu se pune problema unor excluderi din partid

„Am discutat la București pentru transferul pacientului la un centru destinat marilor arși din țară și momentan se caută soluții pentru transfer. Este în stare foarte gravă, cu arsuri pe 90% din suprafața corporală, este dificil de transferat și se caută cea mai bună soluție. La Botosani avem oameni specializați, primește cele mai bune îngrijiri medicale”, a declarat, sâmbătă, managerul Spitalului Județean, dr. Livia Mihalache.

În România există numai trei centre pentru marii arși, la București, Brașov și Timișoara însă niciunul nu are locuri libere pentru a primi noi pacienți.

Sursa: Mediafax