Un primar francez a interzis locuitorilor să moară în weekend și în timpul sărbătorilor legale potrivit unei hotărâri publicate vineri, relatează Mediafax, care citează „Le Point”.

Gestul făcut de Isabelle Dugelet de la primăria comunei La Gresle din departamentul Loire încearcă să atragă atenția asupra lipsei de personal medical în mediul rural.

„Este interzis locuitorilor să moară la domiciliu pe teritoriul comunei sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare publică pe o perioadă nedefinită”, arată decizia semnată de reprezentanta locală.

„Un deces survenit de curând într-o duminică a dovedit absurditatea unui sistem, față de care un primar răspunde cu o decizie absurdă”, și-a justificat gestul Isabele Dugelet, primarul comunei care numără aproximativ 850 de locuitori.

Citeste si...
Intamplare? Protestele din Franta, inabusite de atentatul de la Strasbourg

La 1 decembrie, edilul a avut nevoie de două ore și jumătate ca să poată găsi un medic pentru a constata decesul unui localnic, a explicat presa franceză. „E lipsă de respect față de persoana decedată și de familia acesteia”, a comentat edilul.

Un primar Francez arătată că prin decizia sa absurdă își dorește să denunțe o „situație sanitară catastrofală” atât în comuna sa, cât și în zonele învecinate din Franța. „Oamenii reușesc cu greu să primescă tratamentul de care au nevoie, să găsească un medic și uneori trebuie să străbată mari distanțe”, a arătat Isabelle Dugelet.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.