Magnatul rus Oleg Deripaska, unul dintre oligarhii prieten apropiați lui Vladimir Putin, aflat pe mai toate listele de sancțiuni ale Occidentului, a rămas fără „privilegiul” de a călători gratis cu autobuzul orașul industrial siberian Sayanogorsk, scrie digi24.ro.

Autoritățile locale au decis să renunțe la beneficiile oferite cetățenilor de onoare ai orașului Sayanogorsk. Printre beneficii se numără și călătoriile gratis cu mijloacele de transport în comun, relatează The Moscow Times.

Printre cei vizați de această decizie se numără și Oleg Deripaska, magnatul care controlează a doua cea mai mare companie de aluminiu din lume, Rusal.

„A fost o măsură necesară. Nimeni nu vrea să umilească cetățenii de onoare”, a declarat deputatul Serghei Borisov pentru agenția Interfax, spunând că orașul va trece în 2019 printr-o serie de „constrângeri bugetare”, subliniază The Moscow Times.

Citeste si...  El i-a fost iubit, protector și promoteur Valentinei Pelinel

Oleg Deripaska a devenit cetățean de onoare al orașului Sayanogorsk în 2000, după ce a fost numit în funcția de director general al companiei Rusal.

Oamenii de afaceri ruşi Andrei Kostin, Oleg Deripaska şi Viktor Vekselberg sunt vizaţi de sancţiunile americane introduse la începutul acestui an de Washington pentru a pedepsi Rusia pentru presupusa sa implicare în alegerile prezidenţiale americane din 2016.