Lucian Croitoru, unul dintre oficialii din cadrul Băncii Naționale BNR, avertizează că recesiunea ar putea fi mai gravă decât anunță Guvernul României. În timp ce ministrul de Finanțe se așteaptă la o revenire rapidă în V a economiei, Croitoru vorbește de o recuperare mai lentă.

România este conectată bine cu zona euro și cu alte țări, iar evoluția economică va fi similară cu cea din 2009 sau poate puțin mai rău, este de părere Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, din declarațiile sale reieșind că spune acest lucru în nume personal.

Consilierul BNR a explicat că evoluțiile economice depind foarte mult de contextul pandemic: „aceste evoluții, creștere economică și accentuare de dezechilibre, depinde foarte mult de evoluția bolii”. Eforturile pe care le vor face politicile monetare mai ales în țările dezvoltate vor avea o tracțiune mai mică decât în trecut, consider Lucian Croitoru.

Citeste si...
BNR susține că 17 bănci locale au făcut o tranzacție ciudată

Va fi mai dificilă relansarea economiei, iar influența asupra creșterii economice s-ar putea să fie mai mică decât în trecut” – Lucian Croitoru.

„Având în vedere acest context, economia României nu va putea scăpa pentru că suntem bine conectați cu zona euro și cu alte țări. Evoluția economică va fi similară cu cea din 2009 sau poate puțin mai rău”, a spus el, în cadrul unei dezbateri online organizată de Consiliul Fiscal.

bnr, criza economica, lucian croitoru, recesiune