Un nou trend în afaceri De zeci de ani, 20 aprilie a fost sărbătoarea neoficială pentru utilizatorii de canabis, iar acum, această zi poate reaminti cât de repede s-a schimbat statutul marijuanei, de la o substanţă ilegală la o afacere în valoare de mai multe miliarde de dolari, informează CNN preluat de mediafax.

Companiile de cannabis listate public au raportat vânzări puternice de când Canada a legalizat, în octombrie anul trecut, marijuana, iar câteva state americane au votat pentru aprobarea utilizării marijuanei în scopuri recreaționale și medicale.

De asemenea, cannabisul a devenit o substanţă comună în ziua de azi în urma investițiilor și parteneriatelor dintre vânzătorii de marijuana și marile companii.

Citeste si...  Cheloo de la Paraziţii, audiat la DIICOT

Corporația Constellation Brands, proprietara berii Corona, deține peste 35% din Canopy Growth, o companie canadiană de canabis care intenționează să cumpăre firma Cannabis Acreage Holdings, din Statele Unite. Constellation a dezvăluit, de asemenea, joi, că ar putea să-și majoreze participația la Canopy la 50%.

Altria, proprietara Marlboro, a investit 1,8 miliarde dolari în producătorul de canabis Cronos Group. Iar producătorul de marijuana Tilray lucrează la o băutură cu canabis. împreună cu proprietarul Budweiser AB InBev. Multe dintre aceste acțiuni au crescut deja în acest an. Acţiunile companiei Cronos au crescut cu aproape 60% până în prezent, în timp ce Canopy a câștigat 70%.