Astăzi, 23 mai 2019, a fost depus proiectul de lege conform căruia exportul buștenilor din România va fi interzis. Liviu Dragnea, președintele PSD, face acest anunț și pe pagina sa oficială de Facebook.

Prin aprobarea acestui proiect de lege, industria lemnului în România se va dezvolta simțitor. În ultimii ani tot mai multe firme românești s-au specializat în prelucrarea lemnului, iar interzicerea exportului de lemn brut este o măsură ce va veni în ajutorul producătorilor locali. Nu se va mai putea exporta lemn din România decât dacă a trecut prin procesul de prelucrare.

De ce s-a tăcut până acum deși se știa situația exporturilor de lemn?

Despre mafia lemnului din România se cunoștea de mult, dar cei ce o puteau stopa au ales să tacă. Abia acum când PSD a luat inițiativa, au început să se audă glasuri predicatoare. Este prea târziu pentru lecții moralizatoare când atata timp nu s-a luat nicio atitudine, ba mai mult, s-a încurajat exportul masiv conducând la defrișarea unei arii vaste de păduri.

Citeste si...  Termenul pentru avizul Comisiei juridice în Dosarul Microsoft a expirat. Tăriceanu cere lămuriri

România este o țară îndeajuns de tehnologizată încât să-și prelucreze lemnul cu forțe proprii. Cei ce doresc de acum înainte să exporte lemn românesc, vor trebui să exporte doar bunuri prelucrate, plusvaloarea rămânând astfel în granițele țării.