Autoritățile din Noua Zeelandă au transmis marți că răspund unui incident în Christchurch, orașul în care peste 50 de persoane au fost ucise în luna martie în urma unor atacuri asupra a două moschei, relatează Reuters.

Polițiștii nu au oferit detalii privind natura incidentului, dar au avertizat cetățenii să nu se apropie de zona de intervenție. Incidentul a avut loc în zona Philipstown, conform Mediafax.

Serviciul de ambulanță a transmis că mai multe ambulanțe se află în zonă, dar accestea nu au primit momentan niciun pacient.

Conform informațiilor apărute în presa locală, polițiștii au fost chemați în urma unor amenințări cu bombă și au evacuat toate persoanele din zonă. Purtătorul de cuvânt al poliției a refuzat să comenteze informațiile publicate de New Zealand Herald.

Citeste si...  Viktor Orban nu cedează: AVERTISMENTUL lansat pentru Uniunea Europeană

Cel puțin 50 de persoane au murit și alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor și Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremației albe și autoproclamat „etno-naționalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme și o „proclamație” de 74 de pagini în care își explică acțiunile.