Un bărbat înarmat cu un cuţit şi o ţepuşă pentru rotisor a atacat sâmbătă trecătorii într-o suburbie a oraşului francez Lyon, ucigând o persoană şi rănind alte opt, dintre care trei sunt în stare critică, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Un mort şi 9 răniţi, în urma unui atac cu un…cuţit, la Lyon

Atacatorul, despre care o sursă din poliţie afirmă că ar fi un refugiat afgan, a fost arestat.

Primele relatări ale incidentului menționau și prezenţa unui al doilea atacator, dar informaţia a fost dezminţită de autorităţi ulterior.

De asemenea, primul bilanţ al victimelor făcea referire la un mort şi şase răniţi, dar numărul răniţilor a urcat apoi la nouă, pentru ca cel mai recent bilanţ să menţioneze opt răniţi.

Persoana ucisă este un tânăr de 19 ani.

Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în apropierea unei staţii de metrou din Villeurbanne, o suburbie a oraşului Lyon.

Un bărbat înarmat cu un cuţit  în staţia de autobuz 57 a început să lovească cu cuţitul”, a declarat reporterului AFP o fată cu tricoul plin de sânge. Ea a povestit că individul a lovit persoanele întâlnite cu cuțitul provocându-le răni la abdomen, cap, ureche.

Potrivit serviciilor de urgenţă, persoanele aflate la faţa locului şi care au reuşit să se ferească de atacator au fugit să se adăpostească pe unde au putut, mai ales în autobuze, ceea ce a îngreunat operaţiunile de salvare.

Circa 20 de persoane aflate în stare de şoc au fost preluate de serviciile de urgenţă.

Citeste si...  Ziua Prematurului, marcată în Herăstrău alături de medici

Primarul din Lyon şi fost ministru de interne, Gérard Collomb, a venit la faţa locului. Într-o scurtă declaraţie dată presei el a îndemnat la prudență, subliniind că încă nu se poate afirma că acest atac cu cuţitul este unul de natură teroristă.

Știrea inițială:

Doi bărbaţi au ucis cu arme albe o persoană şi au rănit alte nouă într-o suburbie a oraşului francez Lyon, transmite AFP, citând un bilanţ anunţat de autorităţi, relatează Agerpres.

Un mort şi 9 răniţi, în urma unui atac cu un…cuţit, la Lyon

Trei dintre răniţi sunt în stare gravă. Conform unei surse din poliţie, unul este într-o situaţie de „urgenţă absolută”.

Un prim bilanţ al victimelor făcea referire la şase răniţi.

Persoana ucisă este un tânăr de 19 ani.

Unul dintre cei doi atacatori a fost arestat, iar celălalt este căutat, a anunţat prefectura din Lyon, fără alte detalii.

Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în apropierea unei staţii de metrou din Villeurbanne, o suburbie a oraşului Lyon.

A fost sesizat Parchetul din Lyon, în timp ce Parchetul Naţional Antiterorist francez (PNAT) monitorizează situaţia, dar deocamdată nu a preluat cazul, nefiind clar în acest stadiu dacă este vorba sau nu despre un atac terorist.

Anul trecut, un atac cu un colet capcană a rănit 14 persoane în acelaşi oraş. Autorul, un algerian în vârstă de 24 de ani, a fost arestat trei zile mai târziu şi a mărturisit că jurase credinţă grupării teroriste Statul Islamic.