Aproximativ un milion de persoane au ieșit vineri pe străzile din capitala Algeriei, algerieni , au esit in strada pentru a cere demisia președintelui Abdelaziz Bouteflika, au declarat mai mulți polițiști care asigură ordinea în timpul manifestațiilor, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

 

În cel puțin o locație, poliția a acționat cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, alungând și lovind protestatarii, după ce o mulțime de tineri au aruncat cu pietre în forțele de ordine, potrivit unui corespondent Reuters.

Demonstrațiile vin la căteva zile după ce armata i-a cerut demisia șefului statului pentru a pune capăt crizei politice cu care se confruntă țara. Televiziunea algeriană de stat a difuzat imagini de la alte proteste care au loc în mai multe orașe din țară.

Citeste si...  Alianţa USR şi PLUS face mitingul electoral în fieful PNL la Cluj-Napoca

Protestele au fost în cea mai mare parte pașnice, dar au pus presiune pe armată pentru a restabili ordinea.

Majoritatea oamenilor sunt împotriva președintelui Bouteflika și a cercului său apropiat, aceștia respingând în același timp intervenția armatei în viața politică.

”Presiunea străzii va continua până când sistemul va pleca”, a declarat Mohamed Djemai, un student de 25 de ani.

Sute de protestatari pe teritoriul Algeriei din toate păturile sociale, inclusiv jurnaliști, medici, profesori și oameni fără adăpost participă la aceste demonstrații care au început cu câteva săptămâni în urmă, aceasta fiind cea mai mare de până acum.