Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, a declarat într-o conferinţă de presă că după moţiunea de cenzură, persoana nominalizată pentru a fi viitorul prim-ministru va fi un om politic tot din PSD.

„Nominalizarea prim-ministrului va fi o chestiune greu de făcut. Ce vă asigur e că va fi un om politic tot din PSD. Asta să fiţi siguri! Şi din discuţiile noastre, sigur că vrem să fie (n.r. – în guvern) foarte mulţi oameni politici cu greutate, să spun aşa, cu rezultate foarte, foarte bune”, a afirmat Stănescu.

Întrebat dacă va face parte din viitorul Cabinet, Paul Stănescu a spus că va intra în noul guvern, dacă partidul i-o va cere, în anumite condiţii. El a menţionat că a refuzat să facă parte din actualul guvern.

„Am refuzat să intru în primul guvern. Dacă partidul mi-o va cere, voi intra în următorul guvern, sigur, în anumite condiţii, nu chiar aşa, la prima strigare. Îmi doresc să fie o echipă politică, pentru că oamenii politici trebuie să aibă responsabilitate, pentru că oamenii politici au fost votaţi de nişte oameni şi cred că responsabilitatea oamenilor politici faţă de actul de guvernare cred că e mult mai mare. Şi dacă te duci acolo, trebuie să fii responsabil de ce ai ajuns acolo şi de ce faci acolo. (…) Am un plan, dar nu pot să-l spun la ora asta. Sunt oameni politici, preşedinţi de organizaţii (n.r. – care ar putea face parte din viitorul guvern)”, a apreciat preşedintele PSD Olt.

El s-a declarat adeptul unui guvern cu mai puţin ministere, 16 sau 17.

Stănescu s-a arătat convins de faptul că moţiunea împotriva premierului Sorin Grindeanu va fi adoptată şi a menţionat că parlamentarii PSD care nu o vor vota îşi vor pierde calitatea de membru de partid. „Până miercuri e destul timp să duci negocierile”, a spus Stănescu.

El a comentat că premierul Sorin Grindeanu „s-a băgat în seamă” când i-a cerut demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. În opinia sa, Grindeanu este „o frână” pentru aplicarea programului de guvernare, adăugând că nici în domeniul justiţiei Guvernul „nu a făcut nimic”.

„Ce l-a transformat (n.r. – pe premierul Sorin Grindeanu), ce l-a adus aici, să te ţii de scaun, e penibil deja. E o chestiune penibilă să se ţină de scaun, pentru că ştim că nu are nicio şansă. (…) E schimbat la 180 de grade, cheiţa cred că a fost dusă la maxim. Eu le-am spus: Sorin Grindeanu nu-şi va da demisia, pentru că toată această criză face rău PSD-ului şi de aceea ne-am şi grăbit cu moţiunea de cenzură. (…) Din păcate, nici pe Justiţie nu am făcut nimic. (…) Nu ştiu, Guvernul, Grindeanu nu a vrut sau ministrul? Noi în Parlament nu avem nicio lege care să vizeze justiţia, am avut ordonanţa 13 (…). Pentru ca el să-i ceară demisia lui Dragnea, se bagă în seamă. (…) După moţiunea de cenzură, noi ne vom duce la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru şi preşedintele ar trebui să înceapă negocierile”, a mai afirmat Stănescu.