Judecătorul Bogdan Mateescu, reprezentant al judecătoriilor în CSM, îi transmite un mesaj public, pe pagina sa de Facebook, ministrului Tudorel Toader, după ce ministrul Justiţiei a afirmat că i s-ar fi transmis că CSM va aviza pozitiv ordonanţa de modificare a OUG 7/2019.

Il rog public pe domnul ministru Tudorel Toader sa explice exact afirmatia: „Mi s-a spus ca CSM va da aviz pozitiv” (pe proiectul de OUG pt modificarea OUG 7/2019).

Nu as vrea ca cineva sa creada ca s-ar face cumva diverse intelegeri si s-ar primi diverse asigurari, pentru ca mai multi colegi magistrati asa au perceput si mi-au adresat intrebari.

Reamintesc ca avizul se acorda prin vot, ca orice hotarare, dupa dezbateri, de catre toti membrii CSM, iar rezultatul se stabileste numai dupa numararea voturilor.

Astazi, spre exemplu, opiniile instantelor si parchetelor pe care am decis sa le consultam au venit in tot cursul zilei. Membrii CSM s-au intrunit in comisie abia cu putin timp inaintea sedintei Plenului.

Citeste si...
Vica Blochina a scos-o din pepeni pe Elena Băsescu!

Abia atunci am avut in vedere punctele de vedere ale instantelor si parchetelor si abia atunci eu unul mi-am definitivat un punct de vedere cu privire la acest aviz.

Nu mi se pare corect a se propaga in spatiul public o astfel de afirmatie cu atata usurinta si cred ca ar fi corect ca domnul ministru sa o expliciteze.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marți, proiectul de modificare a OUG 7/2019 pe legile justiției. Avizul Consiliului este unul consultativ. Reprezentanții CSM au precizat că motivarea avizului negativ este dată în sensul menținerii poziției consecvente a Consiliului, în acord cu hotărârea anterioară a Plenului și cu propunerea anterioară a CSM, de abrogare a tuturor dispozițiilor care exced propunerilor formulate de Consiliu.