Un galatean, suparat pe vecin, i-a injunghiat câinele polițiștii din Galați fac cercetări după ce un gălățean a reclamat că un vecin i-a înjunghiat mortal câinele de rasă. Cei doi s-au certat din cauza unor țurțuri căzuți pe balcon, iar unul dintre ei l-ar fi atacat pe celălalt cu cuțitul, însă bărbatul s-a aplecat și astfel a fost înjunghiat câinele, scrie Mediafax.

Polițiștii din Galați fac cercetări într-un caz de cruzime față de animale după ce un gălățean a reclamat faptul că un vecin i-a omorât câinele. Incidentul s-a produs zilele trecute în urma unui conflict între cei doi bărbați, iar proprietarul câinelui a făcut plângere la Poliție.

Câinele care a murit este de rasă Amstaff, avea vârsta de 12 ani, era microcipat și figura în evidențele Poliției. Proprietarul său spune că animalul a fost înjunghiat pe scara blocului de un vecin supărat că i-au căzut câțiva țurțuri pe balcon.

Bărbatul reclamat este cunoscut ca o persoană violentă, fiind în conflict cu majoritatea vecinilor.

„Am ieșit afară cu cățelul, iar soția a dat jos niște țurțuri de la geam care au căzut pe balconul vecinului. Acesta a ieșit la geam, a început să înjure. L-am întrebat de ce înjură și când am intrat în casă, am trecut prin fața ușii dumnealui, moment în care a ieșit din apartament și a dat cu cuțitul. A încercat să dea în mine, mi-a agățat geaca, eu m-am aplecat și a dat în câine. În 12 ani nu am avut nicio reclamație legată de câine, cred că s-a răzbunat pe mine. Eu nu am probleme cu vecinul, el are probleme cu mine și cu tot blocul de la parter până la etajul patru. Găsește motive să se ia de oricine, a fost în pușcărie degeaba, nu s-a reabilitat deloc”, a declarat presei Laurențiu Bocioc, proprietarul câinelui.

Citeste si...  Gunoiul zace pe strazile Washingtonului

Cei care locuiesc în bloc sunt speriați de vecinul agresiv, iar proprietarii câinelui au făcut mai multe plângeri.

„A fost mai mult decât un câine, a fost ca al doilea copil, l-am crescut de la două luni, anul ăsta făcea 13 ani. De la niște țurțuri a omorât un câine nevinovat. Vrem să se facă dreptate, am făcut plângeri peste tot”, a spus Mariana Iorga, soția bărbatului atacat cu cuțitul.

Proprietarul a obținut un certificat medico-legal de la un medic veterinar care atestă că moartea a fost produsă prin înjunghiere.

Presupusul agresor a refuzat să vorbească cu reprezentanții presei.

Polițiștii, la rândul lor, confirmă că plângerea a fost înregistrată la o secție de Poliție și anunță că în acest caz a fost deschis un dosar penal.

„Este o plângere înregistrată la Secția 4 de Poliție, făcută de proprietarul unui câine, față de un vecin. Bărbatul de 47 de ani este acuzat că ar fi înjunghiat mortal câinele. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere cu intenție fără drept a animalelor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Dacă va fi găsit vinovat, agresorul riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei luni și un an sau amendă.