Fake news care s-au răspândit pe internet, despre decesul Reginei Marii Britanii, au făcut parte dintr-un exerciţiu militar, a anunţat Marina Regală.

Oficialii au spus că „regretă orice neînţelegere”, după ce fake news-ul s-a propagat rapid, deşi exerciţiul nu ar fi trebuit să aibă „niciun ecou”, scrie independent.co.uk.

În weekend a fost transmis un anunţ pe WhatsApp şi alte canale de socializare, potrivit căruia Regina Marii Britanii a decedat.

Totul a început de la captura de ecran a unei conversaţii de pe WhatsApp, care a ajuns în mediul online. Oamenii au sugerat acolo că armata a informat în secret că regina a murit.

„Regina a murit azi dimineaţă, în urma unui infarct şi anunţul oficial va fi făcut mâine, la ora 9.30AM”, a anunţat utilizatorul „Gibbo” pe WhatsApp. Această persoană misterioasă a oferit anumite detalii specifice despre moartea Majestăţii Sale.

Citeste si...
Klaus Iohannis are leafa cât Patriarhul Daniel

Marina a precizat însă că a realizat un exerciţiu – unul simplu şi nu ar fi dorit să genereze un asemenea incident.

„Confirmăm că a avut loc un exerciţiu intern, în cadrul Royan Naval Air Station Yeovilton, legat de planurile contingente de retragere a personalului”, a anunţat purtătorul de cuvânt, citat de Portsmouth News.

„Aceste exerciţii se desfăşoară frecvent şi nu ar fi trebuit să genereze asemenea reacţii. Chiar dacă exerciţiul s-a desfăşurat bine, regretăm orice neînţelegere legată de acesta”, a anunţat Marina britanică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.