Mâncarea românescă l-a cucerit pe unul dintre cei mai celebri vlogger culinari din lume. Mark Wiens a vizitat România, iar clipurile făcute aici au strâns peste un milion de vizualizări în doar câteva zile. Vloggerul a gustat zeci de bucate româneşti şi s-a lins pe degete, la propriu, după fiecare dintre ele. Ar fi bine să aveți ceva de ronțăit prin preajmă, pentru că urmează un maraton al ispitelor:

Mark Wiens – vlogger culinar:

„Salutare tuturor! Sper că aveţi o zi extraordinară! Sunt în România, iar azi avem onoarea să gustăm din tradiţionala mâncare medievală din România! Principalul eveniment va fi mâine, când vom mânca un porc la proţap! Dar începe cu cina din această seară!

Au făcut lucruri minunate pentru a păstra tradiţia mâncării străvechi din România şi tehnicile medievale. Abia aştept să împărtăşim această experienţă culinară.

Începem cu un păhărel de pălincă! Noroc! E bună! Putem să bem mai multe.

E una dintre cele mai impresionante prezentări de mâncare. Peste tot este numai carne şi legume, cu un foc magnific, iar mâncarea e gătită în vase metalice.

Citeste si...
Vezi ce meniu va avea Papa Francisc la Bucuresti

E uimitor! Pâine cu ceapă şi cu brânză de burduf! Nu ştiam ce va face cu acea grăsime topită de porc de Mangaliţa. A turnat-o peste pâine. Se prelinge efectiv peste toată pâinea prăjită şi bucăţile de ceapă! Omule… e wow!

E timpul pentru grătar! Porcul de Mangaliţa, cârnaţii, carne de oaie… E nivelul următor! Vasilica, acesta a fost numele oii. Carne cu sos de mere şi usturoi. Wow!

Iată şi porcul! 110 kilograme de porc! Vedeţi cât e de rumenit, de fraged, cât de perfect e gătit!

Sarmale! Am luat una din tavă. Vedeţi cum s-au caramelizat! E fierbinte. Wow!

Am ajuns şi la momentul final. Porcul la proţap gătit ca în vremurile străvechi. E o tradiţie de sute de secole, de mii de ani în România. La asta se rezumă întreaga experienţă. Uimitoarea ospitalitate, oamenii minunaţi, mâncarea absolut delicioasă. Totul este spectaculos şi frumos! Tot ce s-a întâmplat şi oamenii care au făcut asta posibil. Nici măcar nu mai am cuvinte să explic!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.