România ar putea depăși pragul de 800 de noi cazuri de noul coronavirus pe zi în luna august, avertizează un epidemiologu pe nume Emilian Popovici.
„Evoluția infecției este aceeași, practic aceste modificări mici de număr de de infectări noi nu sunt foarte relevante atâta timp cât numărul bazal de reproducere se menține în jurul cifrei de 1,1. Dacă acest număr bazal de reproducere nu va scădea, atunci la jumătatea lunii august putem să ajungem sau chiar să depășim ușor cifra de 800 de cazuri noi pe zi”, a spus Popovici.

„Mă bucură nu că oamenii sunt amendați, ci că amenzile relevă o preocupare către respectarea recomandărilor și eu sper că acest lucru să ducă la o schimbare a acestui număr bazal de reproducere. De noi depinde în mare măsură cum vor evolua lucrurile”, a adăugat epidemiologul.

Citeste si...
Bolnavii de Parkinson întrevăd o noua speranță

El a spus că sistemul româesc de sănătate ar ajunge să aibă probleme atunci când sistemul de terapie intensivp este depășit.

„Sper să nu ajungem în asemenea situație”, a adăugat epidemiologul.

592 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților. Alte 13 persoane au murit. La terapie intensivă se află în prezent 236 de pacienți. Numărul testărilor noi este de 14.680.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.