Pompierii intervin pentru a stinge un incendiu produs la un depozit de pe Șoseaua Fundeni din Capitală. Depozitul are o suprafață de aproximativ 400 mp, iar în zonă sunt degajări mari de fum, informează ISU București-Ilfov.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a declarat la Tv că incendiul a fost localizat, mai sunt două-trei focare mici și că totul este sub control, cetățenii să fie liniștiți, nu mai există pericole, incendiul nu se extinde. Avertizarea Ro-Alert a fost dată din cauza fumului dens, generat de materialele plastice și anvelopele dinăuntru, a precizat ministrul.

Ancheta se derulează cu toate instituțiile implicate, a mai spus ministrul, întrebat dacă a fost alertată și Garda de Mediu.

Hala de pe Șoseaua Fundeni din Capitală a ars în totalitate, fiind cuprins de flăcări și un alt spațiu de depozitare lipit de construcție, potrivit ISU București-Ilfov. Hala distrusă era amenajată ca service auto, în interior fiind găsite mai multe mașini.

Locuitorii au fost avertizați printr-un mesaj Ro-Alert transmis în jurul orei 23:00 că este vorba de un incendiu „major” și că ar fi bine să ocolească zona și să elibereze căile de comunicații. „Dacă sunteți în apropiere, luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se spune în mesaj:

Citeste si...  A luat foc un bloc din Cluj-Napoca! Multe persoane au ajuns la spital

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov a explicat ce se întâmplat la incendiul din zona Fundeni:

Înăuntrul incintei care arde este un service auto și sunt recipiente cu motorină și alte lichide inflamabile.

Echipajele ISU intervin, la ora transmiterii știrii, pe Șoseaua Fundeni din Capitală pentru a stinge un incendiu produs la un depozit ce are o suprafață de 400 mp.

În interiorul depozitului sunt autoturisme, suprafața afectată fiind de 500 metri pătrați, precizează sursa citată.

Sursa menționată mai anunță că posibilitatea de alimentare cu apă din rețeaua de hidranți este redusă. Drept urmare, vor fi trimise și motopompe și este posibil ca alimentarea să fie făcută și din lac.

Potrivit ISU București-Ilfov, există posibilitatea ca flăcările să se extindă, deoarece în exteriorul halei sunt și alte spații de depozitare.

La intervenție au fost mobilizate 12 autospeciale de stingere, Detașamentul Special de Salvatori, 2 echipaje SMURD și unul de descarcerare.

Sunt degajări mari de fum în zonă.