Actualitate, Featured

Procurorul DIICOT Marian Drîlea, candidat la Parchetul General laudă sectia de investigare a magistratilor

Procurorul DIICOT Marian Drilea, candidat la funcția de procuror general al României, consideră că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție oferă suficiente garanții de independență și imparțialitate, menționând că unul dintre obiective, dacă va fi propus în funcție, este să asigure funcționarea structurii. În timpul interviului, ministrul Justiției i-a atras atenția asupra lipsei de experiență în funcții de conducere, precum și asupra prezentării.

„Apreciez dubla calificare de la catedra. Expunere dvs de pana in prezent parca duce mai mult spre catedra si nu spre ceea ce aveti in vedere sa faceti daca veti deveni procuror general. Eu apreciez, dar iesiti din teorie si mergeti în practica să convingeti comisia ca sunteti candidatul cl mai bun, recomandat pentru a continua managementul la Ministerul Public”, a spus Tudorel Toader.

După reluarea prezentării de către magistrat, ministrul a revenit : „Ori nu m-am exprimat eu destul de limpede, ori coborati discurul de la catedra la dispozitiile privind Ministerul Public. Porniti de la ideea ca noi le stim, dvs le stiti si trebuie sa arati dvs ce veti face in mod concret, ce aveti in vedere sa faceti”.

Ulterior, procurorul s-a referit la suportul pe care ar urma să îl acorde Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

„In primul rand ma vad nevoit sa subliniez garantiile legale ale acestei sectii, procurorii sunt numiti de CSM, nu consider ca e imixtiune externa”, a precizat Drilea.

Intrebat care sunt tensiunile pe care le-a sesizat în sistemul judiciar, procurorul a răspuns:

„MCV a determinat reactii, atat din parte procurorilor si judecatorilor, aceste tensiuni sunt generate de modul de reglementare a acestei sectii nou infiintare si de modalitatea in care isi indeplineste atributiile, multi socotesc ca trebuie desfiintata, in conditiile in care, de fapt, ce-i da valoare si importanta acestei sectii este factorul uman, modalitatea de reglementare aduce suficient garantii de impartialitate si independenta. Garantia e data de faptul ca procurorii sunt numiti de CSM, nu e nicio forma de imixtiune, pentru ca orice procuror poate participa la procedura de ocupare a unui post”.

Marian Drilea este procurorul DIICOT care l-a interceptate pe Traian Basescu in timp ce ocupa functia de presedinte al Romaniei.

blank