Un câine care fusese îngropat într-o pădure din nordul Rusiei după ce stăpânii lui i-au făcut injecţia letală, a reuşit să supravieţuiască miraculos după ce s-a dezgropat singur şi a mers să caute ajutor.

Kiryusha, un câine ciobanesc german de şapte ani, a ieşit din mormântul din pădure în care l-au pus stăpânii, după care s-a târât spre cel mai apropiat drum. Olga Lystseva, de 39 de ani, a trecut cu maşina pe lângă câinele care abia mergea prin ploaie, la marginea unei autostrăzi din nordul Rusiei, dar şi-a continuat drumul. Femeia, însă, nu şi-a putut lua gândul de la patrupedul care părea în suferinţă şi s-a întors după mai mulţi kilometri, scrie Yahoo News.

Femeia a găsit câinele ud şi epuizat pe marginea drumului. Olga a luat-o pe Kiryusha în maşină, i-a de mâncare, iar când a ajuns în oraşul Ukhta, l-a predat unui serviciu de salvare a animalelor abandonate numit Kind City. Voluntarii au făcut investigaţii şi în scurt timp i-au descoperit pe stăpâni în oraşul Yemva, aceştia explicând că au decis să eutanasieze câinele pentru că nu era sănătos.

Citeste si...
Deputata PNL Adriana Saftoiu, mușcată grav de un câine, pe o străda din Capitala

Un câine, căruia i se facuse injecția letală, s-a dezgropat singur și-a reușit să supraviețuiască

Cuplul a recunoscut că i-a injectat un medicament letal, apoi l-au îngropat departe de casă, aproape de autostrada Ukhta-Syktyvkar. După ce i s-au făcut mai multe de teste, un veterinar a constatat că animalul nu numai că nu avea probleme medicale, ba chiar era sănătos. Confruntaţi cu aceste informaţii, stăpânii au recunoscut că a fost „o greşeală” şi şi-au cerut scuze. Ekaterina Nimak, de la sKind City, a spus: „Datorită Olgăi, Kiryusha a început o viaţă nouă. Este un câine foarte calm, merge cu lesă, nu latră şi este prietenos cu oamenii”. După ce un post local de televiziune i-a prezentat povestea, Kiryusha a fost adoptată.