Potrivit AFP, dacă Marea Britanie ar ieși din Uniunea Europeană, un Brexit (British exit), Spania ar avea șansa să devină partenerul „platinum” din Europa al Statelor Unite, susține Jose Manuel Garcia-Margallo, ministrul de externe al Spaniei.

Ministrul a declarat pentru postul de radio RNE că „s-au depus eforturi imense pentru a intensifica relaţiile cu SUA, pentru că, dacă Marea Britanie pleacă, Spania are o oportunitate de aur de a deveni partenerul privilegiat al SUA în Europa şi aceasta nu este un lucru de ignorat”.

„Am apărat poziţia Marii Britanii şi am spus că, dacă ea pleacă, Dumnezeu să ne aibă în pază, pe noi, cele 19 ţări care am adoptat moneda (euro). Va trebui să facem un pas uriaş înainte spre federalizarea ‘Statelor Unite ale Europei’, pentru ca ieşirea Marii Britanii să nu fie interpretată ca fiind începutul descompunerii proiectului european”.

Citeste si...
Experţii americani sunt de parere că noua tulpină COVID, desprecoperită în Marea Britanie, este mai contagioasă

„Este adevărat că un Brexit ne va oferi ocazia să avem un rol şi mai important decât cel pe care îl avem acum în relaţia cu SUA. Şi nu uitaţi că, de a doua zi (după Brexit), vom pune problema Gibraltarului”.

În 23 iunie, potrivit Agerpres, va avea loc un referendum referitor la un eventual Brexit.