Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunță că au reținut un bărbat în dosarul deschis după agresarea a doi jandarmi, între care o femeie. La acel moment, un agresor a furat pistolul femeii jandarm, acesta fiind ulterior reținut, iar arma găsită după câteva zile.

„În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul I.L.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii și liniștii publice.

Probele administrate în cauză până în prezent au conturat următoarea situaţie de fapt:

În data de 10 august 2018, inculpatul I.L.G., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i o lovitură cu piciorul în regiunea spatelui, după ce în prealabil l-a tras de vesta de serviciu.

Citeste si...  Explozie la Braşov. 75 de persoane, evacuate

Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.

Totodată, față de inculpat s-a dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Cercetările sunt continuate în cauză de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri”, anunta procurorii.