Poliţia din Moscova a arestat un bărbat care a simulat că este infectat cu coronavirus într-o garnitură a metroului din Moscova, au informat oficiali locali, potrivit ediţiei de marţi a BBC.

Într-un filmuleţ postat online, pasagerii pot fi văzuţi încercând să ajute un bărbat care poartă o mască, în timp ce acesta se poticneşte, apoi se prăbuşeşte pe podea în convulsii, într-o garnitură aglomerată de metrou, transmite Agerpres.

Farsorul a fost reţinut sub suspiciunea de huliganism şi se confruntă cu o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare dacă este condamnat.

Ministerul de interne din Rusia a confirmat arestarea luni, adăugând că a fost demarată o anchetă pentru a le descoperi pe cele două persoane care pot fi auzite în filmuleţ strigând că suspectul este infectat cu noul coronavirus.

Citeste si...  Robert Negoiță o face praf pe Dăncilă: Dacă avea un caracter puternic nu supravietuia sub tutela lui Dragnea

“Complicii au strigat fraze despre prezenţa unei infecţii virale periculoase … provocând o panică în rândul pasagerilor”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului, Irina Volk, într-o declaraţie.

Site-ul de ştiri Vesti a difuzat filmuleţul, descriind incidentul drept o “farsă care a scăpat de sub control”.

Videoclipul, postat iniţial pe site-ul Kara.prank pe 2 februarie, a fost de atunci îndepărtat.