Un asteroid metalic aflat între planetele Marte și Jupiter ar putea valora 10.000 de cvadrilioane de dolari, adică de 70.000 de ori mai mult decât întreaga economie terestră.

Un cvadrilion are 1.000 de trilioane, iar suma la care a fost estimat un asteroid s-ar scrie așa: 10.000.000.000.000.000.000.

Telescopul Hubble a aruncat o privire mai atentă asupra obiectului spațial descoperit în urmă cu peste 150 de ani. Acesta este compus din fier și nichel și de aici valoarea sa colosală.

16 Psyche este unul dintre cele mai masive obiecte din centura de asteroizi care orbitează între Marte și Jupiter. Se află la 368 milioane de kilometri de Pământ. O sondă NASA va ajunge acolo la începutul anului 2026.

Majoritatea asteroizilor sunt formați din roci și gheață. Dar 16 Psyche – care are un diametru de 226 de kilometri – este dens și alcătuit preponderent din metal. Este posibil să fie ceea ce a mai rămas din ceea ce se cheamă o „protoplanetă”, o planetă care nu a mai reușit să se formeze și al cărei nucleu a rămas expus ca urmare a repetatelor coliziuni care i-au distrus mantaua.

Noile date au fost aduse de un studiu publicat de The Planetary Science Journal, în care cercetătorii de la Southwest Research Institute au folosit pentru prima dată razele ultraviolete pentru observații.


Citeste si...
După ce un ieșean s-a infectat a treia oară, medicii încep să ia în calcul faptul că COVID ar putea fi o boală cronică, precum HIV