Peter Mayhew, actorul care a interpretat rolul lui Chewbacca în seria de filme Star Wars, a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani, a anunţat joi familia acestuia, potrivit BBC, scrie Mediafax.

El a murit la domiciliul său din Texas pe 30 aprilie alături de familia sa, se arată în comunicatul emis de familia actorului.

Actorul britanic-american a jucat rolul unui războinic gigant din specia wookiee pe nume Chewbacca în trilogia originală care începe în 1977, precum și în filmele ulterioare.

„Și-a pus inima și sufletul în rolul lui Chewbacca și a arătat asta în fiecare cadru”, a transmis familia acestuia.

Familia lui Mayhew nu a anunţat care a fost cauza morții artistului.

Actorului, care avea o înălțime de 2.18 metri, îi supraviețuiesc soția Angie și cei trei copii.

Citeste si...
Cum fac scenele de dragoste Dorian Popa si Alina Eremia?!

Actorul de origine britanică Peter Mayhew, născut pe 19 mai 1944, la Londra, locuia în Texas şi a devenit cunoscut mai ales datorită interpretării personajului Chewbacca din franciza „Războiul Stelelor/ Star Wars”. Pe lângă participarea la evenimente dedicate fanilor seriei create de George Lucas, Mayhew a mai jucat în ultimii ani în pelicule ca „Yesterday Was a Lie” (2008), „Antigravity” (2009) şi „Killer Ink” (2014).

Franciza „Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 197

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.