Ultrașii români nu au nimic sfânt: România – Spania | Meciul dintre România şi Spania a fost un prilej pentru comemorarea Xanei, fiica fostului selecţioner al ibericilor, Luis Enrique. Aceasta a murit la doar nouă ani de cancer osos, iar vestea a cutremurat lumea fotbalului.

La începutul meciului, un minut de reculegere ar fi trebuit ţinut în onoarea acesteia. Totuşi, unii dintre cei aproximativ 50.000 de suporteri ai tricolorilor prezenţi pe Arena Naţională nu au ţinut cont de acest lucru. A fost de ajuns ca doar câţiva dintre aceştia să aprindă petarde, pentru a ruina întreg momentul.

Ceilalţi fani români aflaţi pe stadion au decis să acopere fluierele ultraşilor cu aplauze, astfel că ceea ce trebuia să fie un moment de linişte s-a transformat într-un haos total, în care fiecare tabără a contribuit la stricarea momentului.

De asemenea, arbitrul central al partidei, Deniz Aytekin, a încheiat după doar 30 de secunde momentul de reculegere, care ar fi trebuit să ţină, în mod normal, un minut întreg. Cosmin Contra a fost şi el vizibil iritat de gestul făcut de ultraşii tricolorilor.

Citeste si...
România s-a calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială

Presa din Olanda şi Spania a blamat fanii români
Presa internaţională a reacţionat rapid, iar la doar câteva minute după ce momentul de reculegere a fost ruinat, românii au fost blamaţi pentru gestul lipsit de respect.

„Fiica lui Luis Enrique a murit în mod tragic. Cu toate acestea, se pare că vestea nu a fost tradusă şi în limba română”, au scris şi olandezii de la Sport Nieuws.

„Ultraşii români au decis să fluiere momentul de reculegere în onoarea fiicei fostului selecţioner. De asemenea, aceştia au aruncat petarde şi torţe pe teren, transformând ce trebuia să fie un omagiu, în ceva macabru”, au scris spaniolii de la OK Diario.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.