E Ajunul Anului Nou. Am ajuns în ultima zi a anului 2019 și mii de bucătari și organizatori de evenimente trec prin emoții mari și pun la punct ultimele detalii pentru Revelionul 2020.

Cine vrea să treacă în noul an fără nicio grijă, doar cu paharul cu șampanie în mână, a făcut rezervări la restaurante cu stil și așteaptă o petrecere de neuitat. În funcție de pretenții, revelionul costă de la 300 de lei până la peste 1.000 de lei de persoană. Dar toți vor să se distreze și să aibă o noapte de pomină la trecerea dintre ani.

În Ajunul Anului Nou și chiar cu o zi mai înainte, agitaţia e mare în bucătăriile restaurantelor care organizează petreceri pentru seara de Revelion.

– De la ce oră aţi început treaba aici, în bucătărie?

– Am început de la ora 7 dimineaţa şi vom termina pe data de 1, spune chef Bogdan Piele.

Totul este contracronometru, nimeni nu stă degeaba. Bucătarii au mai puţin de 24 de ore să pregătească aperitivul, felul principal şi desertul. Se taie cartofii, se pregăteşte carnea. Cuptoarele sunt încinse la maximum.

– Aici avem blatul de mac pentru tortul rusesc. Acum îl băgăm în cuptor. Trebuie să pregătească 120 de foi, spune chef Bogdan Piele.

Cât costă cea mai ieftină petrecere de Revelion 2020
Pregătirile sunt în toi şi în sălile unde vor avea loc petrecerile.

„A fost o cerere foarte mare în acest an, prin urmare am fost nevoiţi să suplimentăm locurile şi vorbim de o creştere de aproximativ 20%”, spune Andrada Popovici, organizator de evenimente.

Cel mai ieftin bilet pentru petrecerea de Anul Nou este de 300 de lei.

Ajunul Anului Nou – 2019. Pregătiri în Centrul Vechi
Pentru că satisfacţia clienţilor primează, organizatorii au adaptat preparatele tradiţionale româneşti în aşa fel încât să fie şi pe gustul străinilor care vor petrece Revelionul 2020 în Centrul Vechi.

Citeste si...
Tradiții și superstiții de Anul Nou

„Doamnele de la bucătărie pregătesc cu drag sărmăluţele în foi de viţă. Nu facem sărmăluţe tradiţionale în foi de varză. Avem file de dorada la cuptor, mai avem pulpă de raţă. Am vrut să mergem un pic pe internaţional pentru că avem foarte mulţi turişti străini care nu agreează grăsimea din România şi atunci am mers un pic pe ceva divers”, explică Nicola Odobescu, managerul unui restaurant.

Revelion 2020. Mașina timpului, la Casa Poporului
Casa Poporului, un punct principal de atracţie al Bucureştiului, va deveni o maşină a timpului. Aici va fi găzduită o petrecere tipică anilor ’20.

„Am apelat la foarte multe elemente care ţin atât de decor, cât şi de… am adus maşini, de exemplu, de epocă, care complementează cumva ceea ce încercăm să facem şi la nivel de proiecţii pe pereţii Sălii Unirii. Încercăm să recreăm atmosfera acelor ani”, explică Dan Staicovici, organizator de evenimente.

Pentru ca petrecerea de Anul Nou să fie de neuitat, pregătirile cu aranjatul sălii au început cu mai bine de 48 de ore înainte ca oaspeţii să sosească. Locurile, însă, au fost epuizate.

„Din 20 noiembrie am început vânzarea biletelor până acum vreo 2-3 zile când acestea s-au epuizat. Sunt peste 1.500 de persoane şi 140 de mese”, spune Andrei Nistor, organizator de evenimente.

Nu totul este sold out, chiar dacă este Ajunul Anului Nou. Cei care s-au decis pe ultima sută de metri să petreacă Revelionul 2020 la cluburi sau restaurante mai au de unde alege. Hotărârea, însă, trebuie să o ia rapid, pentru că locurile se vând repede.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.