Lisa Brennan-Jobs, în vârstă de 40 de ani, singurul copil al fondatorului Apple, va publica în luna septembrie o carte în care prezintă relația pe care a avut-o cu tatăl ei – Small Fry. Potrivit cărții, ultimele cuvinte pe care Steve Jobs i le-a spus fiicei sale, pe patul de moarte au fost ”Miroși ca o toaletă”.

În cartea intitulata Small Fry, Lisa povestește cum Jobs a refuzat inițial să recunoască paternitatea fiicei sale, dar a fost forțat de o instanță judecătorească să plătească pensie alimentară pentru copil, după ce un test ADN a dovedit că fetița era copilul lui, rezultat al relației de cinci ani pe care a avut-o cu Chrisann Brennan, în anii ‘70. Lisa scrie că în urma testului ADN, rezultatele arătau că existau 94,4% șanse ca Lisa să fie copilul lui Jobs, iar fondatorul Apple a fost obligat să-i plătească 385 dolari pe lună, sumă pe care a crescut-o ulterior la 500 de dolari, și asigurare medicală până când aveam 18 ani.

Lisa povestește și că în ultimele 12 luni de viață ale tatălui său, l-a vizitat pe acesta în repetate rânduri, în vila sa din Palo Alto, dar a spus că a fost făcută să se simtă ca o „neplăcere” de câte ori mergea acolo.

Citeste si...  Lovitură pentru compania Apple. Departamentul de Justiție din SUA a început o anchetă

„Am renunțat la posibilitatea unei mari împăcări, precum sunt cele din filme, dar am continuat să merg să îl vizitez”.

În timpul uneia dintre ultimele vizite tatăl său i-a spus că „mirosea ca o toaletă” după ce și-a pulverizat pe față un spray scump cu miros de trandafiri, pe care l-a găsit într-una dintre băile vilei acestuia.

Steve Jobs a murit lpe 6 octomrbie 2011, la vârsta de 56 de ani. Deși nu a fost precizată cauza exactă a morții sale, era bine știut faptul că Jobs suferea de mai mulți ani de cancer. El a suferit o intervenție chirurgicală pentru cancer pancreatic în 2004, a primit un transplant de ficat în 2009 și și-a luat trei concedii medicale, înainte de a demisiona în luna august a aceluiași an.

Cartea Small Fry de Lisa Brenna-Jobs va fi lansat pe 4 septembrie 2018.