Specialiștii au dovedit din nou cât de diferiţi sunt bărbaţii faţă de femei. În revista European Journal of Social Psychology, o echipă de cercetători susţine că, în mod normal, bărbaţii care se află în relaţii cu femei care au un comportament sexual agresiv sunt anxioşi, în ciuda faptului că nu recunosc acest lucru. Cercetarea a fost făcută pe 62 de cupluri, pe parcursul a 8 luni.

Psihologii au determinat că există patru tipuri de parteneri sexuali: siguri, anxioşi, evitant-desconsideraţi şi evitant-temători. Mai mult decât atât, s-a demonstrat că, într-o relaţie, aceştia sunt complementari.

Noul studiu susţine faptul că aceste caractere nu sunt fixe, ci ele se manifestă în funcţie de persoana cu care suntem în relaţie. De exemplu, dacă partenerul nostru are o fire afectivă, ne vom simţi mai puţin anxioşi în prezenţa sa.

Pentru a-şi testa teoria, oamenii de ştiinţă au chestionat 62 de cupluri în ceea ce priveşte modul în care se desfăşoară relaţia lor, cu scopul a fost de a determina ,,nivelul de atractivitate” al fiecărui individ faţă de partenerul său. În timpul experimentului, cuplurile au fost filmate, pentru ca specialiştii să poată investiga detalii ale mimicii fiecărui participant. Testul a fost repetat după 4 şi 8 luni.

Citeste si...
Pericol! Pornografia a creat nişte concepţii total greşite

Rezultatele au arătat că bărbaţii sunt diferiţi faţă de femei, în ceea ce priveşte atât dorinţa de intimitate, cât şi cea sexuală. Referitor la comportamentul femeilor, s-a constatat că, pe parcurs ce relaţia în care sunt implicate avansează, iar partenerii lor manifestă o dorinţă sexuală tot mai evidentă, ele devin din ce în ce mai puţin anxioase. Cu totul alta este situaţia bărbaţilor, deoarece aceştia devin ce în ce mai anxioşi, pe parcurs ce partenerele lor manifestă o dorinţă sexuală tot mai evidentă.