Ministerului de Interne, Petre Tobă este acuyat de plagiat şi ar putea să-şi piardă şi el titlul de doctor. În apărare, Petre Tobă a apelat la un artificiu care ar putea să-l salveye pentru moment.
Referatul emis în februarie 2011 de Universitatea Naţională de Apărare (UNAP) „Carol I” arată că teza de doctorat a lui Petre Tobă a fost depusă la catedra şcolii doctorale în 21 decembrie 2010, iar cartea semnată de Ionel Tucmuruz, din care se presupune că Tobă ar fi copiat, a fost tipărită un an mai târziu.

Mai mult, , cartea lui Tucmuruz este tot conţinutul unei teze de doctorat. Cele două lucrări au mai mulţi numitori comuni: Universitatea Naţională de Apărare, generalul Anghel Andreescu drept conducător pentru ambele doctorate şi luna decembrie 2010 în care au fost depuse la catedra şcolii doctorale. La depozitul legal al Biblioteci Naţionale, ambele teze de doctorat au ajuns în aceeaşi zi.

Citeste si...
Ce modificări va suferi Guvernul Dăncilă. Se pare că mai mulți miniștri își vor face bagajele

Comisia de lucru din Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare se va pronunţa la începutul lunii septembrie dacă lucrarea de doctorat a ministrului Internelor, Petre Tobă, este sau nu plagiată, iar decizia va fi consemnată într-un raport care va fi trimis Consiliului General, a declarat preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu.