Am dârdâit în ultima săptămână de iarnă, iar acum ne bucurăm că a ieșit soarele și s-a încălzit. Românii au început să își facă încă de pe acum planuri pentru minivacanța de Paște și chiar de 1 Mai. Meteorologii au făcut o estimare pentru vremea de până la 1 iunie.

Vremea este foarte capricioasă în acest an. A fost cald în ianuarie, ger cumplit în februarie, iar acum avem temperaturi normale pentru luna mai!

Specialiștii de la Centrul European de Prognoză au realizat o estimare a vremii până la 1 iunie și vin cu vești nu prea plăcute.

În acest weekend, vor fi temperaturi de până la 16 – 17 grade în sud și în jur de 10 grade în nord. Sătpămâna următoare valorile vor crește cu 1 – 2 grade, dar de marți vin și ploile.

Iată estimarea speciliștilor britanici pentru lunile martie, aprilie, mai.

MARTIE

Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal în sud și în vest, dar mai mici decât ar fi firesc în centrul țării. Cantitatea de precipitații va fi mare, în toată țara, mult peste ce știam din anii trecuți. Vor fi cantități excedentare în Banat, vestul Transilvaniei și Maramureș.

Citeste si...  Vremea se schimbă RADICAL. Ce ne aşteaptă de luni

APRILIE

Temperaturile vor fi mai mari în sudul și estul țării, dar mai mici în centru și nordul teritoriului. Va fi o lună cu ploi multe și bogate în toată țara. În centrul, vestul și nordul țării vor fi cantități de peste 80 l/mp, adică de două ori mai mult decât ar fi normal. Doar la malul mării vor fi precipitații mai puține.

MAI

Va fi cald în Muntenia, Dobrogea, Banat și sudul Moldovei, iar în restul țării vor fi valori sub normalul perioadei. Va ploua mult, în jur de 80 l/mp, în Muntenia, Oltenia și Moldova, dar mult mai mult în celelalte regiuni, peste 100 l/mp.