Uite un filmuleț uitat prin arhive despre cum trăiau românii în anii ʼ60! Totul este colorat, oamenii sunt veseli și se distrează la Mamaia, o stațiune în plină dezvoltate. Piețele sunt pline cu legume și fructe, iar doamnele își cumpărau buchete mari de flori.

Pare un filmuleț de promovare turistică. Totul este luminos într-un film uitat prin arhive despre România în anii cînd la putere era regimul Gheorghe Gheorghiu Dej. Este prezentată Piața Arcului de Triumf, pe unde trecea câte o mașină, niște autobuze și troleibuze Skoda.

În prezentarea făcută pentru străini, sunt arătate cele mai noi construcții din acea vreme: Sala Palatului și complexul Romexpo. Apoi, cameramanul se mută într-o piață plină ochi de fruncte și legume proaspete. Nu lipsesc doamenle care admiră, apoi cumpără, buchete uriașe de flori. Ne lăudăm și cu piscina de la Lido, cu valuri, ca în Occident.

Citeste si...
Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat eliberarea din functie a 24 de magistrati

Este vară. Oameni veseli și tineri stau tolăniți pe șezlonguri în cea mai frumoasă stațiune de la Marea Neagră, Mamaia. Filmul se încheie că prezentarea firmelor de cluburi modeerne unde se distrează românii.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Y0A70BpoZSI&w=560&h=315]