Crudă, gătită sau murată, varza are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii. Previne cancerul, detoxifică ficatul, întăreşte imunitatea, tratează afecţiunile respiratorii, reglează digestia, dar ajută foarte mult şi extern. Iată cum o puteţi folosi!

Entorse şi luxaţii. Se zdrobesc bine frunzele de varză se aplică pe zona afectată şi se leagă cu o faşă de tifon steril. Acest pansament se ţine pe zona afectată timp de patru ore, zilnic. În primele două zile se pun şi cuburi de gheaţă pe zona afectată. Cu acest remediu timpul de refacere se scurtează, durerile sunt atenuate, chiar şi pungile cu lichid senovial care se formează sunt mult mai mici.

Dureri reumatice. Pe zona afectată se aplică zilnic, dimineaţa şi seara, frunze de varză bine zdrobite şi se ţin 2 ore. Se poate alterna şi cu o cură internă de suc proaspăt de varză, câte 1-2 pahare, timp de 40 zile, urmate de 14 zile pauză. Acest tratament are un efect antiinflamator, încetineşte şi chiar stopează procesele degenerative, ajută la redobândirea mobilităţii articulare, conform www.dr-catalin-luca.ro.

Citeste si...  FRF a suspendat competițiile sportive, din pricina coronavirusului

• Cancerul de piele. Cataplasmele cu frunze de varză se aplică zilnic pe zona afectată, timp de patru ore.

• Arsuri. Compresele cu varză şi suc de varză se pun 2-3 zile, timp de 15 minute pe zi. Acestea au un efect antiinfecţios şi ajută la o vindecare mai rapidă.