Dispozitivele electronice portabile au nevoie de o protecție specială pe timp de iarnă dacă dorim să nu fie afectate.

Telefonul mobil, laptopul, tableta sau ceasul inteligent fucționează în parametri normali la temperaturi moderate. În cazul în care nu li se asigură nu le asigurăm un climat corespunzător, acestea se pot defecta.

Pentru prevenirea unor astfel de lucruri, spre exemplu, laptopurile și tabletele trebuie transportat în huse și genți speciale. De asemenea, atunci când transporţi laptopul prin temperaturi cu minus, este important ca acesta să nu fie pornit decât când a ajuns la temperatura camerei. Dacă este pornit imediat apare condensul care poate dăuna componentelor. Acest fapt este valabil pentru orice tip de aparat electronic, fie el televizor, radio sau player Blu-ray.

În cazul tabletelor, pe langă faptul că autonomia scade simţitor, ecranul nu va mai răspunde la fel de repede comenzilor. La notebookurile care permit scoaterea bateriei, la transportarea prin temperaturi joase, este recomandată înlăturarea acesteia şi depozitarea într-un loc încălzit, scrie capital.ro.

Așadar, evitați să folosiți telefonul, laptopul și celelalte electronice portabile la temperaturi foarte scăzute. Iar când faceți trecerea de la temperaturile scăzute la cele ridicate, aveți grijă să le lăsați câteva minute, până să le utilizați.