Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alin Burcea spune consideră că în ultimele două decenii, turiștii români s-au schimbat enorm.

Conform lui Alin Burcea, peste 80% dintre români, care au ales să-și petreacă sezonul estival în străinătate, caută vacanțe all-inclusive, scăpând astfel de vechea obsesie de a-și lua mâncare în camera de hotel.

„Românii au scăpat de obsesia de acum 25 de ani, când își luau mâncare în camera de la hotel. Am auzit foarte multe discuții de la cei care pleacă: femeile întreabă acum de fructe. Oamenii vor all inclusive, dar acum se uită la fructe, pentru că, în ultimii ani, mulți sunt obsedați de slăbit”, a declarat Burcea.

Din acest punct de vedere, afirmă el, Antalya este cea mai bună variantă pentru cei care caută all inclusive: în restaurantele hotelurilor există zeci de tipuri de fructe, ca și de prăjituri, iar sucurile și berea sunt la discreție pentru întreaga zi.

Citeste si...
Uniunea Europeană a decis: Brexitul, in stand-by pana pe 22 mai!

Așadar, cea mai atrăgătoare destinație din străinătate a românilor în anul 2017 este Turcia.

„În plus, bătaia la all inclusive se mută acum puțin și pe altă zonă. All inclusive-ul se referă nu numai la masă, ci și la alte tipuri de agrement – tobogane, jocuri pentru copii etc.”, mai spune Alin Burcea. Acesta anunță că, după Turcia, unde se duc cei mai mulți români la all inclusive, următoarea destinație preferată de acest tip de turiști este Bulgaria, urmată de Spania.