Dan Voiculescu, patronul trustului IMPACT a fost închis la penitenciarul Rahova după ce a fost găsit vinovat în dosarul ICA. Pentru că în ultima perioadă s-a speculat faptul că Dan Voiculescu are avea condiții inumane în penitenciar, cei de la administrația penitenciarelor au dat publicității un comunicat de presă prin intermediul căruia prezintă în ce condiții stă Dan Voiculescu.

„Este cazat, împreună cu alte patru persoane, într-o cameră cu suprafaţa de 24,59 mp care dispune de iluminat natural. (…) Baia aferentă camerei de deţinere are o suprafata de 8,39 mp şi dispune de mobilierul necesar (chiuvetă, duş, toaletă, cuier). În camera în care este cazat deţinutul, ca în toate celelalte camere de detenţie din penitenciar, există televizor pentru asigurarea accesului la informaţii de interes public”, se arată în comunicatul ANP.

Citeste si...  Declaraţii surprinzătoare făcute după meci de jucătorii echipei Steaua

De asemenea, omul de afaceri Maricel Păcuraru este închis la penitenciarul Poarta Albă într-o încăpere de 43 de metri pătraţi, cu şapte colegi de cameră şi baie pe hol.

„Persoana are acces la un grup sanitar prevăzut cu lavoar, cu o suprafata de 7,05 mp, compus din 4 cabine şi 4 toalete, şi la spălătorul secției care este dotat cu 8 duşuri, 4 lavoare, etajere şi oglinzi. Deţinutul beneficiază de apă rece curentă, iar apa caldă este asigurată conform programului stabilit de normele legale in vigoare (de 4 ori pe săptămână)”, se mai arată în comunicatul ANP.