Calea Lactee ar putea găzdui peste 30 de civilizații extraterestre, susțin oamenii de știință într-un studiu de amploare, informează The Independent.

Cercetarea a încercat să explice cum multe planete din galaxia noastră ar putea găzdui viața extraterestră, presupunând că viața se dezvoltă pe alte planete într-un mod similar cu cel de pe Pământ și comparând aceste aceste informații cu planete care ar putea găzdui asemenea evoluții.

Studiul a concluzionat că ar putea exista zeci de civilizatii active care așteptă să fie descoperite în Calea Lactee, însă ar putea oferi informații și cu privire la viitorul omenirii, arătând că perspectivele supraviețuirii pe termen lung sunt mai scăzut decât se credea.

„Ar trebui să existe cel puțin câteva zeci de civilizații în galaxia noastră, presupunând că durează 5 miliarde de ani ca să apară forme inteligente de viață pe o planetă, cum a fost pe Pământ”, a spus Christopher Conselice, de la Universitatea din Nottingham.

„Este studiat procesul de evoluție, dar la scară cosmică. Acest calcul este denumit Astrobiological Copernican Limit”, spune Conselice. Aceast calcul există în două forme: una care presupune că formele de viață inteligente pot apărea pe o planetă oricând după 5 miliarde de ani, iar cealalta presupune că viața inteligentă s-a format în urmă cu 4,5-5 miliarde de ani în urmă. Noul studiu se bazează pe cea de-a doua formă, și mai presupune că aceste noi specii s-ar fi dezvoltat în medii bogate în metale, pentru că și oamenirea s-a dezvoltat în apropierea unui mediu bogat în metale, fiind vorba de Soare.

Citeste si...
Intr-o școală din Italia, elevi dați afară din clasă pentru că purtau blugi rupți

Un studiu din 2012 sugerează ar fi nevoie de un mediu bogat în metale pentru formarea unor planete similare cu Pământul. Cercetătorii au folosit aceste presupuneri privind locurile în care s-ar putea forma viață pentru a înțelege câte planete din Calea Lactee le-ar putea îndeplini.

calea lactee, extraterestrii, cautare viata inteligenta extraterestra, galaxia calea lactee

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.