UEFA a actualizat clasamentul all-time al Ligii Campionilor, iar FCSB este cea mai bine clasată dintre toate cluburile din România. Forul european face însă o greșeală, confundând echipa lui Gigi Becali cu Steaua.

Conform topului făcut de UEFA, FCSB este câștigătoarea Cupei Campionilor din 1986 și beneficiază astfel de toate punctele făcute de Steaua de-a lungul anilor, în cea mai importantă competiție continentală.

Echipa lui Gigi Becali ocupă locul 27 all-time în clasamentul UEFA, înaintea unor cluburi uriașe ale Europei, precum PSG și Manchester City. Conform UEFA, FCSB are 145 de meciuri în Cupa Campionilor. A câștigat 52, a pierdut tot atâtea și a terminat 41 de jocuri la egalitate.

Motivul acestei erori este că UEFA nu are, în acest moment, o hotărâre definitivă care să ateste că FCSB nu este continuatoarea Stelei București. În caz că va primi o decizie în acest sens, FCSB va dispărea din acest top.

Citeste si...  Hoții strigă hoții! Nicuşor Dan a ascuns un teren de un milion de euro

Dinamo, a doua echipă românească din istoria Cupei Campionilor
În acest top întocmit de UEFA, Dinamo este următoarea grupare din România. ”Câinii” sunt pe locul 69, cu 66 de meciuri jucate în Cupa Campionilor și 58 de puncte obținute.

Urmează CFR Cluj, pe poziția 110, cu 32 de partide în competiție și 30 de puncte adunate. Universitatea Craiova e a patra echipă din România, cu 12 partide jucate, urmată de FC Argeș și Unirea Urziceni.