Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, laudă acțiunea medicilor și asistentelor din România care au mers în Italia să ajute în efortul de tratare a pacienților bolnavi de coronavirus. Înaltul oficial de la Bruxelles scrie, pe Twitter, că „aceasta este solidaritatea UE în acțiune”.

CE Ursula Van Der Leyen a transmis un mesaj românilor care îi îngrijesc pe italienii cu coronavirus

„Doctori și asistente din România tratează pacienți de coronavirus în Italia pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Aceasta este #Solidaritatea UE în acțiune. #MaiputerniciÎmpreună”, a transmis președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen pe Twitter.

„Am venit să ajutăm poporul italian în aceste momente. Ne-am lăsat familiile acasă, însă am venit aici pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Nu contează dacă suntem români sau italieni, naționalitatea nu contează în aceste momente, trebuie să lucrăm împreună”, spune maiorul DSU Joe Stroescu, liderul delegației medicale.

Citeste si...  Ciudate obiceiuri mai au unii! O mireasa din China, filmata in timp ce-i lasa pe nuntasi sa-i atinga sanii contra cost

Echipa medicală formată din români se va afla în orașul Lecco, din Lombardia – zonă grav afectată de epidemia de COVID-19 -, pentru următoarele 14 zile.

Acțiunea de asistentă transnațională este coordonată de către Mecanismul UE pentru Protecție Civilă.