Elena Udrea: „Dacă aş fi condus PDL, astăzi dreapta era unificată şi avea un singur candidat”

elena_udrea_29_08_78338300_76410700

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, că nu se va înscrie în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale şi a arătat că, dacă ea „ar fi condus PDL, astăzi dreapta era unificată şi avea un singur candidat”.

„Eu am spus mereu că mai important decât să stabilim candidatul este să îi punem un vehicul politic puternic în spate. Cred că în acest moment ar fi trebuit să unificăm toate partidele de centru dreapta într-un mare partid, capabil să ia în jur de 25% la europarlamentare şi să susţină cu şanse reale un candidat al dreptei. Era un moment propice în care toată lumea era de acord. Aţi văzut că şi Traian Basescu şi Emil Boc susţin această variantă, dar şi liderii PMP şi FC. Dacă eu aş fi condus PDL, astăzi dreapta era unificată şi avea un singur candidat”, a precizat Elena Udrea, pentru Mediafax.

Întrebată despre democrat-liberalii înscrişi în competiţia internă din partid pentru a fi candidatul PDL la funcţia de preşedinte al României, Elena Udrea a apreciat că aceştia sunt „candidaţi redutabili”.

„Partidul dă tot ce are mai bun. Sunt trei candidaţi redutabili. Oricare dintre cei trei îi poate bate fie pe Ponta, fie pe Antonescu. Simona Creţu este o persoană foarte motivată, de bună credinţă, este femeie, a avut un proiect foarte bun pentru Bucureşti, ecologizarea şi amenajarea lacului Văcăreşti, sunt convinsă că va avea un proiect foarte bun şi pentru România. Prin această competiţie şi prin candidaţii înscrişi demonstrăm că suntem un partid deschis către oameni noi, că în PDL oricine poate avea bastonul de mareşal în raniţă. Simona Creţu este în partid de un an şi trei luni, Cătălin Predoiu de trei luni. Credeţi că în PNL sau PSD ar fi posibil aşa ceva?”, a menţionat ea.

Potrivit calendarului stabilit de Colegiul Director al PDL, cei care doresc să se înscrie în alegerile interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale au la dispoziţie săptămâna 7-14 octombrie. Candidaţii trebuie să prezinte apoi colegilor de partid, până în 14 decembrie, un proiect pentru România. Între democrat-liberalii care au anunţat până la acest moment că au decis să se înscrie în această competiţie internă sunt Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă.

 

 

Citeste si...
Surse: Tăriceanu, pregătit să rupă coaliţia. Scandal în PSD-ALDE, din cauza modificărilor la programul de guvernare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.