Mihai Tudose pare a fi câștigătorul luptei cu ministrul de interne în problema demisiilor. Premierul l-a păstrat pe Bogdan Despescu în funcție, în ciuda a ceea ce a cerut Carmen Dan și i-a cerut acestuia un raport oficial legat de situația polițistului acuzat de pedofilie. 

„Am solicitat de luni un raport oficial, dacă e să judecăm ca nişte oameni normali, eu cred ca dacă eram ministru de Interne îi dădeam pe toţi afară, era de înţeles că sub imperiul furiei.(….) Dacă ai trecut de momentul ăla începi să devii raţional. Am cerut doamnei ministru de luni un raport oficial, a venit azi domnul Despescu, iar lucrurile sunt complicate. I-am cerut lui Despescu sa vină cu două tipuri de rezultate: responsabilii, care să fie deferiţi justiţiei, de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar şi nu au fost în stare să îşi cunoască colegul şi până la şefii ierarhici care trebuiau să ştie că respectivul a mai fost anchetat. Ăştia trebuiau primii daţi afară, nu am zis că nu il dau afară (n.r.: pe şeful Poliţiei Române Bogdan Despescu), dar să vedem cu ce vine, că cineva trebuia să pună în practică raportul. Alte măsuri-cum facem să redăm încrederea în poliţie, nu sunt toţi sfinţi, dar nu toată poliţia trebuie blamată”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Antena 3.

Citeste si...
Prima reacţie a premierului Dăncilă în scandalul DNA. „Voi avea o discuţie cu ministrul Justiţiei. Situaţia este îngrijorătoare”

Totodată, Mihai Tudose susține că tocmai consilierul ministrului a fost coleg șapte ani cu făptuitorul.” De ce nu a plecat consilierul ministrului care a fost coleg de tură şapte ani cu făptuitorul?”, a mai spus Tudose.