Liderul PRU, Bogdan Diaconu, a acuzat UDMR, într-o emisiune la B1 TV ca, la fel ca și alte partide maghiare din țările vecine Ungariei, se coordonează cu Viktor Orban în a face politica Rusiei și a crea tensiuni etnice în țările UE și NATO. Potrivit lui Diaconu, UDMR se luptă de fiecare dată pentru Ministerul Culturii și pentru Ministerul Mediului deoarece de acolo poate controla retrocedările ilegale. ”Ministerul Mediului dă avizele pe retrocedările de păduri, iar Ministerul Culturii dă avize pe retrocedările de clădiri, iată de ce UDMR se bate în fiecare guvernare să prindă cele două portofolii”, a spus Diaconu.
 
Bogdan Diaconu
 
Liderul Partidului România Unită a mai spus că PNL a făcut deja alianță cu UDMR în cazul votului pentru urmărirea penală a lui Laszlo Borbely pe care l-au salvat de justiție prin votul din Camera Deputaților.
Liderul naționalist a anunțat în aceeași emisiune că PRU va propune schimbarea Constituției în sensul interzicerii dublei cetățenii pentru demnitari și pentru angajații din domeniul siguranței statului pentru ca niciodată să nu mai avem situații precum cazul fugarului Marko Attila.
Citeste si...
Orban spune că după întalniarea liberalilor cu Iohannis s-a facut o analiză a alegerilor