Măsura a fost luată după un val de proteste produs de useri

twitter-followers

Twitter a reintrodus pentru utilizatorii săi posibilitatea de a-i împiedica pe anumiţi „followeri” să îi urmărească pe această reţea de microblogging, revenind astfel foarte repede asupra modificării funcţiei în cauză, care a generat un val de proteste în rândul userilor.

„Astăzi, am implementat o modificare în legătură cu felul în care butonul «Blocare» funcţionează”, a explicat joi seară, pe un blog, unul dintre directorii companiei Twitter, Michael Sippey. „Am decis să revenim asupra acestei schimbări, după ce am primit reacţii numeroase din partea utilizatorilor, iar noi nu dorim niciodată să introducem funcţii care le dau utilizatorilor noştri impresia că nu ar fi în siguranţă. Toate blocajele pe care le-aţi activat funcţionează în continuare”, a adăugat el.

Sistemul iniţial de blocare – la care Twitter a revenit în cele din urmă – permite utilizatorilor să împiedice anumiţi „followeri”, pe care îi aleg ei înşişi, să le urmărească activitatea pe această reţea de socializare. Sistemul modificat permitea utilizatorilor blocaţi să urmărească activitatea utilizatorilor care nu îi doreau printre „followerii” lor şi chiar să redistribuie mesajele acestora – însă „ascunzându-le” de utilizatorii care îi blocaseră.

Printre argumentele avansate de Twitter pentru a justifica această schimbare la care a renunţat într-un final se află dorinţa de nu stârni furia utilizatorilor blocaţi – întrucât modificarea nu le mai permitea acestora să ştie că au fost blocaţi.

„Odată cu renunţarea la modificarea funcţiei de blocare, utilizatorii vor putea din nou să ştie că au fost blocaţi”, a explicat Michael Sippey.

Citeste si...  Alexandra Stan şi Marcel Prodan continuă să se atace sub centură
loading...