Life

Turismul wellness – o modalitate de îmbunătățire a stării de bine

Ce se ascunde în spatele acestui tip de turism? Cum pot operatorii de turism, hotelierii, proprietarii de restaurante și alți experți în turism să răspundă nevoilor turiștilor de wellness având în vedere că, potrivit unui studiu realizat de Global Wellness Institute, acești turiști specifici sunt gata să cheltuiască cu 61% mai mult decât turiștii obișnuiți?

Bunăstare, sănătate și turism

 Conceptul de bunăstare își are originea în Orient, fiind mult mai recent în Occident. Răspunde direct la stresul productivității, performanței și societății noastre bazate pe profit. Spre deosebire de societatea actuală, turistul wellness își dorește să se bucure de timpul său liber, să fie în armonie cu ceilalți și cu mediul înconjurător și să aibă un stil de viață sănătos, chiar și atunci când este departe de casă. Datorită turismului wellness, uiți de tururi cu autobuzul, tururi de mers pe jos, mese de restaurant fast-food, locuri aglomerate și cluburi de noapte și discoteci.

Desigur, atunci când ne gândim wellness, ne vin în minte talasoterapia și balneologia. Cu toate acestea, aceste două activități sunt deja frecvente. Ar trebui să te gândești la noi servicii și să le promovezi  pentru a atrage turiști wellness, menținând autenticitatea și experiențele în care corpul și mintea sunt folosite în egală măsură.

Organizează activități legate de mediu

Turistul wellness este foarte convins că mediul are efecte terapeutice pozitive asupra sănătății fizice și mentale. Hotelul sau pensiunea ta are parc? Creează o grădină și oferă activități de grădinărit. Ești  operator turistic? Adaugă o activitate gen „shinrin-yoku”  ( baie de pădure), o terapie neconvențională japoneză, dezvoltată în  anii1980, care presupune o baie în atmosfera pădurii pentru a stimula sănătatea și procesul de vindecare. De altfel, japonezii se scaldă în pădure de aproape 70 de ani. Această terapie constă în mersul prin pădure apelând la cele 5 simțuri: observarea diferitelor nuanțe de verde, scotocirea printre bușteni, mirosirea mușchilor de copaci, ascultarea vântului și glasului păsărilor și consumarea fructelor comestibile.

Creează un mediu Zen și marchează traseele

Turistul wellness evită mulțimile. Ca proprietar de restaurant sau pensiune, ar trebui să iei în considerare crearea unui atmosfere Zen, verde sau autentică, dar și anumite spații liniștite, demarcate de frunziș. Va atrage mulți turiști wellness. Ca operator de turism, trebuie să duci  turistul wellness unde ceilalți nu merg. Organizează un eveniment într-un loc mai puțin spectaculos chiar dacă persoanele care participă la el trebuie să parcurgă o anumită distanță pentru a ajunge acolo (turistul  wellness va fi mai fericit). Dacă dispui și de un spa, cu atât mai bine. Acesta este un avantaj important.

Adaugă o dimensiune sportivă vizitei turistice

Mersul pe jos în grupuri mici este un lucru foarte bun când vine vorba de wellness. Este mult mai indicat decât călătoria într-un autobuz aglomerat. Ca parte a turismului wellness, ar trebui să oferi excursii care necesită eforturi corporale, dar nu prea mult. Activități precum excursii în oraș cu biciclete electrice, plimbări călare sunt un exemplu bun dacă sunt făcute în grupuri mici.

Oferă activități spirituale precum yoga, tai-chi și meditație

Turismul wellness este strâns legat de meditație, yoga sau tai-chi. Nu ezita să oferi aceste activități turistului wellness. Îi vor plăcea.

 Oferă un meniu sănătos

Turismul wellness presupune să dai importanță sănătății și alimentației. Turistul wellness are o dietă sănătoasă acasă și dorește să-și mențină dieta atunci când călătorește. În meniurile propuse, nu uita de mâncăruri bio, smoothie-uri sau preparate vegetariene. În plus, trebuie să specifici și originea materiilor prime (carne, legume…), mai ales dacă este ceva cu care te mândrești, deoarece acestui tip de public îi pasă foarte mult de asta!

Pentru a te bucura de cât mai mulți clienți de tot felul, îți recomandăm să intri pe https://incotro.olx.ro/administrarea-unei-pensiuni-ce-masuri-de-siguranta-si-facilitati-sa-oferi-clientilor-tai/ pentru a descoperi cum să administrezi o pensiune.

Și dacă vrei să devii și tu turist te sfătuim să intri pe https://incotro.olx.ro/top-locuri-de-vizitat-in-sibiu-si-imprejurimi/pentru a descoperi top locuri de vizitat în Sibiu și împrejurimi. Succes!

blank