Deputatul PMP Robert Turcescu a afirmat duminică, pe Facebook, că unul dintre bunicii săi a fost închis zece ani închis la Aiud, iar cei care l-au ucis erau și în anii ’50 tot niște „rotițe” într-un mecanism al opresiuni, aidoma cu alte rotițe, din anii ’60, din anii ’70, din anii ’80, potrivit Mediafax.

”Da, în lumea în care trăim azi unii le știu pe toate. Știu ei, din cărți, din documente, din auzite, cum a fost la Gherla, la Pitești, la Aiud. Am zis Aiud? Bunicul meu, Gheorghe Turcescu, a fost acolo, zece ani de temniță grea pentru „crimă” de a fi prelungit prin acțiunile lui războiul împotriva marii Uniuni Sovietice! Un procuror l-a anchetat, un judecător l-a condamnat. Da, știu, era în anii ’50, nu prin anii ’80, dar tot despre destine frânte vorbim. Cei care l-au ucis pe bunicul meu erau și în anii ’50 tot niște „rotițe” într-un mecanism al opresiunii. Aidoma cu alte rotițe, din anii ’60, din anii ’70, din anii ’80… Am tot dreptul să strig împotriva acelor nemernici, procurori sau judecători din anii dictaturii, care au contribuit la uciderea unor oameni sau a unor destine”, a scris pe Facebook Robert Turcescu.

Citeste si...  Nasol! Anda Adam riscă 5 ani de închisoare cu tot cu silicoanele ei!

El a precizat că nu vorbește din auzite, ci în numele și pentru memoria bunicului său.

”Nemernicilor”, a scris în încheiere Turcescu.

Postarea deputatului PMP vine în contextul în care Lumea Justiției a publicat documente care ar arăta cum un procuror din județul Alba, pe numele său Augustin Lazar, a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist, acest lucru întâmplându-se în mijlocul anilor ’80.

Potrivit sursei citate, numele procurorului din acest caz este identic cu cel al actualului procuror general al Romaniei, iar cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din județul Alba, județ din care provine și actualul procuror general. Jurnaliștii de la Lumea Justiției precizează că nu știu dacă procurorul din această cauză este unul și același cu actualul procuror general, Augustin Lazăr.

Inițial, procurorul general Augustin Lazăr a catalogat drept grosolănii declarațiile potrivit cărora procurorul deschidea sau închidea pe cineva într-un penitenciar. Lazăr nu exclude totuși ca printre dosare să se fi aflat și cel al disidentului Filip, dar susține că totul era calculat matematic.

loading...