Acasă Actualitate Turcan e fermă: Nu va exista nicio dezbatere publică între președinte și Dăncilă

Turcan e fermă: Nu va exista nicio dezbatere publică între președinte și Dăncilă

0
Turcan e fermă: Nu va exista nicio dezbatere publică între președinte și Dăncilă

Vicepremierul Raluca Turcan vorbeşte luni, despre factorii are au dus la reuşita lui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidenţiale. De asemenea, aceasta precizează că, având întotdeauna priorităţi diferite, cei doi candidaţi din turul a doilea al alegerilor prezidenţiale nu au subiecte comune de discuţie, astfel încât „este limpede că o dezbatere între cei doi candidaţi nu poate avea loc”.

Raluca Turcan vorbeşte, luni, într-o postare pe Facebook, despre factorii şi acţiunile care au contribuit la succesul lui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidenţiale. „1. Rezultatele primului mandat al Preşedintelui: în decursul primilor 5 ani, Preşedintele a folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca ofensiva PSD împotriva instituţiilor statului român şi împotriva românilor cinstiţi.

PSD a avut o agendă pro-infracţională. 2. Determinarea cu care a sprijinit demiterea guvernului PSD: în momentul schimbării structurii parlamentare care sprijinea acest guvern, Preşedintele a încurajat opoziţia să depună şi să voteze moţiunea de cenzură pentru căderea guvernului Dăncilă. 3. Susţinerea fermă a unui nou guvern care să înlocuiască executivul demis al Vioricăi Dăncilă: în ciuda nenumăratelor calcule politicianiste care recomandau să nu preluăm guvernarea într-un moment de cumpănă, PNL şi-a asumat guvernarea, iar Preşedintele Iohannis a sprijinit 100% această decizie”, a scris Turcan. Aceasta consideră că Iohannis ”a fost mereu de partea românilor de bună-credinţă, în timp ce Viorica Dăncilă a fost preocupată în fiecare zi de guvernare doar de interesele clientelei cu agendă infracţională”.

„Faptul că cei doi candidaţi din turul doi al prezidenţialelor au avut întotdeauna priorităţi complet diferite înseamnă că nu pot avea, astăzi, subiecte comune de discuţie. Or, când nu există subiecte comune, este limpede că o dezbatere între cei doi candidaţi nu poate avea loc”, a mai scris Turcan.

Ulterior, Raluca Turcan a editat postarea de pe Gacebook şi a eliminat exact ultimul paragraf în care face referire la dezbaterea dintre cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale. Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, afirmă că pentru social-democraţi „nu a fost niciun fel de surpriză intrarea în turul doi” şi anunţă că Viorica Dăncilă doreşte să participe la dezbateri televizate cu contracandidatul său, Klaus Iohannis, în campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. În campania electorală pentru primul tur, Viorica Dăcilă i-a cerut, în repetate rânduri, lui Klaus Iohannis să participe la o dezbatere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here