Prim-vicepreşedinta PNL Raluca Turcan afirmă că Programului de alimentaţie diversificată în şcoli i se alocă un buget de 17 ori mai mic decât propunerea liberalilor, care solicită crearea cadrului financiar corespunzător pentru ca de aplicarea acestui program să beneficieze toţi elevii potrivit Agepres.

„Liviu Dragnea a plagiat propunerea #PNL privind generalizarea Programului de Alimentaţie diversificată în şcoli! Din păcate, se pare că cifrele multe i-au pus ceva probleme şi nu a reuşit să copieze corect, până la capăt. Astfel, dacă în propunerea noastră acestui program urma să i se aloce 2,67 miliarde lei pentru a include toţi elevii din şcoli, PSD alocă doar 153 milioane de lei, adică de 17 ori mai puţin. Acest lucru înseamnă că aproximativ 1 din 5 copii va beneficia de prevederile programului, în viziunea lui Dragnea, ceea ce nu este acceptabil, din punctul nostru de vedere. Îi solicităm lui Liviu Dragnea să renunţe la exerciţiile de imagine (sau de imaginaţie…) şi să permită aplicarea unui astfel de program pentru toţi elevii”, a postat Raluca Turcan, luni seara, pe pagina sa de socializare.

Citeste si...  Soferii cu afectiuni periculoase vor avea interdictie la condus

Turcan afirmă că PNL susţine de peste trei ani că „elevii trebuie să beneficieze în mod gratuit de o masă caldă sau de un pachet alimentar diversificat la şcoală”.

„Din păcate, PSD a sabotat constant acest program, amintindu-şi de el acum, înainte de alegeri. Este foarte bine şi mai târziu, decât niciodată! #PNL a depus #amendamente la #Bugetul de stat şi va susţine ca acest program naţional să fie pus în practică în cel mai scurt timp”, a subliniat preşedinta deputaţilor liberali.