Un Șofer aflat la volanul unui autoturism BMW a fost oprit de Poliția Rutieră și sancționat drastic pentru că nu avea plăcuța de înmatriculare din față montată pe mașină.

Un Șofer a înregistrat momentul în care a fost oprit de polițiști și i s-a completat procesul verbal, în urma căruia a primit o amendă de peste 1305 lei.

Bărbatul susține pe toată durata clipului video că este victima unui abuz și că agentul constatator i-a cerut 200 de euro pentru a-l lăsa să plece. Clipul video încărcat pe o rețea de socializare are peste 1 milion de vizualizări.

Polițiștii susțin însă că apoi șoferul a coborât din mașină, a pus numărul pe bară și a început să filmeze.

„Având în vedere înregistrarea video apărută în spațiul public, în care un bărbat acuză polițiștii rutieri că l-au sancționat în mod nedrept, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman este abilitat să comunice următoarele: astăzi, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Oltului din localitate, fără a avea montată, în locul special destinat, una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Bărbatul a fost sancționat conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Reamintim faptul că art. 15 alin. 5 și art. 102 alin. 2 din OUG 195/2002 prevăd și sancționează conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ori dacă plăcuțele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate”, a anunțat ieri IPJ Teleorman, potrivit Observator.tv.

Citeste si...
Sistemul care împiedică fraudarea alegerilor, implementat şi în România

După ce a primit procesul verbal, șoferul a coborât din mașină pentru a filmat numerele de înmatriculare, susținând în continuare că au fost mereu acolo și că este victima unui abuz.

Iată cum a comentat incidentul, la Digi24, Dumitru Coarnă, liderul unui sindicat al polițiștilor. El îl sfătuiește pe șofer să depună plângere împotriva polițiștilor, dacă se consideră neîndreptățit: