Gheorghe Stelian este cunoscut pentru tunurile imobiliare de pe urma cărora şi-a mărit averea cu zeci de milioane de euro. În cele mai multe cazuri, omul de casă al Elenei Udrea a cumpărat drepturi litigioase la preţuri de nimic, iar proprietăţile obţinute apoi în instanţă au fost vândute ulterior pentru nişte sume exorbitante.

udrea_adevarul_ro_12991000

În noiembrie 2005, Gheorghe Stelian, alături de un partener, Doru Nicorici, a cumpărat de la urmaşii industriaşului Tonolla drepturile litigioase pentru mai multe imobile şi terenuri. Printre ele terenul pe amplasamentul actual al Circului Globus. Ulterior, în 2006, peste 12 mii de metri pătraţi au fost retrocedaţi de Prefectura Capitalei exact pe terenul Circului Globus.

Gheorghe Stelian a trimis imediat Circului Globus o notificare pentru a-şi recupera terenul. Cum răspunsul nu a fost favorabil, Gheorghe Stelian a dat Primăria Capitalei şi Circul în judecată, cerând aproximativ 5 milioane de euro despăgubiri. În iunie 2009, Consiliul General a negociat cu Gheorghe Stelian cumpărarea terenului retrocedat de Prefectură, însă preţul solicitat a fost prea mare – 12 milioane de euro.

Acesta nu a fost singurul teren retrocedat de Prefectură în urma contractului cu familia Tonolla şi Gheorghe Stelian. O suprafaţă  de 2.700 mp în Strada Rahmaninov a fost vândută în 2007 Mihaelei Borcea cu 6,75 milioane euro. Un alt teren de  8 mii mp în Strada Barbu Văcărescu a fost vândut lui Marius Locic pentru 2,1 milioane dolari, iar terenul de 4.790 mp din strada Tony Bulandra nr. 5-13 a fost vândut în 2008 soţilor Violeta şi Daniel Călin pentru 2 milioane euro. Toate actele au fost semnate de oficial de Bogdan Tonolla, care habar nu are de aceste contracte

Un alt teren, în suprafaţă de 3000 mp, din str. Tony Bulandra 15-19, a fost vândut, în acelaşi mod, unui alt afacerist cu drepturi litigioase, Alexandru Faur, pentru 600.000 de euro, în 2007. Alexandru Faur este cel care a preluat creditul Elenei Udrea de la BRD, luat pentru a ridica blocul din Floreasca.

Citeste si...
Andrei Hrebenciuc, REŢINUT pentru 24 de ore după audieri care au început la 4:00 dimineaţa