Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, că Loteria Română va putea face parte din Fondurile suverane de dezvoltare şi investiţii. Fostul premier Mihai Tudose dezvăluie, într-o declaraţie că au existat încă din 2017 presiuni din partea lui Liviu Dragnea pentru privatizarea Loteriei.

Mihai Tudose relatează că, în perioada în care era prim-ministru, a avut mai multe discuţii cu liderul PSD despre situaţia Loteriei Române, de faţă cu alte persoane. După mai multe discuţii în care Dragnea s-a plâns de problemele de la Loteria Română, premierul Tudose, alături de vicepremierul Ciolacu şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, au decis efectuarea unor verificări, pentru a se stabili situaţia companiei. La scurt timp, au apărut în presă informaţii că Marcel Ciolacu ar avea „interese” la Loterie, simultan cu alte semnale că demersul guvernului a lovit în grupuri interesate în compania de stat, mai relatează Mihai Tudose.

Citeste si...
Tensiuni uriaşe la graniţa României. Pericol de atac asupra romilor de la Ruse, după asasinarea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova

„Loteria Română e o maşină de făcut bani. Trebuie să fie rezolvate problemele şi să rămână la stat, nu să ajungă la diverşi băieţi”, a afirmat fostul premier, adăugând că includerea Loteriei în FSDI ar echivala cu o privatizare mascată.

Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de miercuri a Guvernului s-a aflat, la propunerea Ministerului Finanţelor, un proiect de ordonanţă de urgenţă,â pentru modificarea OUG 59/1999, privind înfiinţarea Companiei Naţionale ‘Loteria Română’, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG 100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil Fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii. ”Practic, prin această modificare Compania Naţională ‘Loteria Română’ va putea face parte din Fondurile suverane de dezvoltare şi investiţii”, a precizat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.